Over Ons

Wie zijn wij?

Intercongress is in de jaren 80 van de vorige eeuw ontstaan uit een initiatief van de Curaçao Dental Society door o.a. Eric van Heeswijk.  Als rechtsvorm werd destijds de stichting gekozen en de naam Stichting Intercongress is inmiddels niet meer weg te denken binnen tandheelkundig Nederland. In 2013 is op aandringen van de overheid de rechtsvorm gewijzigd in een B.V. en werd daar mee de naam Stichting Intercongress gewijzigd in Intercongress B.V. We noemen ons kindje nu gewoon Intercongress.

Intercongress is ruim 30 jaar actief in het organiseren van nascholingscursussen voor de tandarts/specialist, mondhygiënist en assistente. Zij stelt zich als onafhankelijke congresorganisatie tot doel wetenschappelijk verantwoorde cursussen met het Q keurmerk op exotische locaties met een toegevoegde waarde op het gebied van historie, natuur of sportbeleving. Hotels en bestemmingen worden gekozen op basis van iets speciaals; zoals bv ligging, bouw of omgeving.

Voor wie zijn de cursussen?

De afgelopen 30 jaar heeft Intercongress, naast Curaçao en Suriname,  ook cursussen en congressen georganiseerd op o.a. Bali, Indonesie; Kaapstad, Zuid-Afrika, Zanzibar, Nairobi, Kenia, Senegal, Havana, Cuba, India en Goa,Vietnam en Thailand.

Een nieuw concept werd gelanceerd: Great City-Smart Cources. In een bekende stad wordt een compacte cursus gegeven en in uw vrije tijd bezoekt u de bijzonderheden van deze stad. Zo zijn o.a. New York, Barcelona, Cairo, Napels, Reykjavik, Dublin, Istanbul, St. Petersburg en Dubai bezocht.

Een vervolg op dit idee is het Fiesta Esthetica Dentale en de golf and learning reizen zoals de “Hoe voorkom ik de midwinterdip” in Curaçao en Ierland in mei.

In december 2014 gaan we een tijdens de kick-off  week van het wintersport seizoen in Val Thorens u laten genieten van alle nieuwtjes op het tandheelkundig gebied en de nieuwtjes op wintersport gebied.

Waar organiseren wij cursussen?

Door zeer hoge eisen te stellen aan het wetenschappelijk programma, resulterend in diverse accrediteringen en het organiseren van goede en gevarieerde sociale programma`s heeft Intercongress een goede naam verkregen als congresorganisator. De cursussen zijn bestemd voor het hele tandheelkundige team. Bij het samenstellen van het wetenschappelijk programma luistert Intercongress graag:

– Naar de ontwikkelingen die de Universiteiten aangeven.
– Sprekers wordt gevraagd naar wat het hoe en waarom van hun beslissingen, niet hoe goed zij zijn, maar hoe zij het doen. Daar leer je van.
– Geeft ook gehoor aan verzoeken om gezamenlijk een cursus op te zetten.

De Opinion leaders en bv het bestuur van de Surinaamse Tandartsen Vereniging of de Curaçao Dental Society. Maar luistert ook graag naar de Industrie, die ons leert omgaan met de nieuwste gadgets.

Door zeer hoge eisen te stellen aan het wetenschappelijk programma, resulterend in diverse accrediteringen en het organiseren van goede en gevarieerde sociale programma`s heeft Intercongress een goede naam verkregen als congresorganisator. Het toekennen aan Intercongress van “The Honorable Mention for a Meritorious Contribution” door de Kamer van Koophandel en Nijverheid Curaçao, in het kader van de Curaçao “Tourism Award”, is hiervan een overtuigend bewijs.

Vast terugkerende cursuslocaties zijn Suriname en Curaçao.

Meer informatie?

Meer informatie over onze cursussen?

Neem dan contact met ons op via info@intercongress.nl of het contactformulier.

Voor wetenschappelijke informatie kunt u zich per e-mail richten tot eric@intercongress.nl

Neem contact op